AVG AntiVirus Free - Besplatni antivirusni program

AVG AntiVirus Free predstavlja besplatnu verziju veoma dobrog antivirusnog programa koji detektuje i uklanja veliki broj virusa i ostalih malicioznih programa. Preuzima se a www.avg.com sajta.
Proces skeniranja računara započinje izborom Scan Now opcije kojom se skenira kompletan sistem. Skeniranje se može pauzirati ili prekinuti klikom na Pause ili Stop opciju.
Pored opcije skeniranja kompletnog sistema mogu se također odrediti pojedinačna područja sistema odnosno  pojedinačni fajlovi i folderi kao i pojedinačni diskovi ili particije koje će se skeirati izborom Options opcije.
Nakon završetka skeniranja, program prikazuje je li ili nije pronašao virus/e ili neke druge maliciozne programe u računaru. Ako jeste klikom na Remove selectet opciju oni se uklanjaju iz sistema. 
Za svaki detektovanu prijetnju, klikom na View details nude se i detaljne informacije kao što su detaljan naziv, lokacija, status kao i ostale informacije.
Izborom Options opcije u gornjem lijevom uglu programa nude se dodatne opcije za podešavanje programa.
Interesantna opcija je Update from directory kojom se vrši update virusne definicije offline a ne automacki preko interneta. Virusna definicija se preuzme za sajta a nakon toga se program nadogradi i kada nije povezna na intrenet.

Comments

Popular posts from this blog

10 korisnih sistemskih alata u Windows operativnim sistemima

DriverPack Solution 13-Automacka instalacija drivera

Drajveri - Definiranje pojma, načini preuzimanja, instalacija i primjena