Kaspersky System Checker - Skeniranje sistema i kreiranje izvještaja o sigurnosnom statusu sistema

Kaspersky System Checker je program koji skenira kompjuter u potrazi za virusima i ostalim malicioznim programima i kreira izvještaje o statusu protekcije kompjutera. Program je potpuno besplatan. Preuzima se sa www.kaspersky.com sajta. Nije potrebna njegova instalacija nakon preuzimanja. 
Nakon preuzimanja, dvostrukim klikom se pokreće program. Da bi započelo skeniranje sistema potrebno je kliknuti na Run Diagnostics opciju.
Sistem se skenira,
a nakon završenog skeniranja otvara se Scan Results prozor u kojem se vide informacije o statusu protekcije kompjutera, odnosno o detektovanim problemima u Detect Items kategoriji. Skeniranje sistema se može zaustaviti a nakon toga i vidjeti rezultati klikom na Stop and show results opciju. Također, System Info opcija nudi pregled sadržaja računara u smislu tipa opreme i ostalih informacija, dok Aditional Info opcija nudi informacije za za probleme koji nisu kritični.
Klikom na Save Report se kreira izvještaj u html formatu i spašava na lokaciji na disku koju odredimo. Klikom na Rescan Now opciju vrši se ponovno skeniranje samo pronađenih problema iz predhodnog skeniranja.

Comments

hadleighpacini said…
Irony Fitness – All About Irony Fitness
Irony fitness is not just a technique designed for fitness. how strong is titanium It is also a man titanium bracelet wellness titanium dioxide sunscreen goal-setting ford edge titanium 2019 system for smart titanium trimmer people who can increase their

Popular posts from this blog

10 korisnih sistemskih alata u Windows operativnim sistemima

DriverPack Solution 13-Automacka instalacija drivera

Drajveri - Definiranje pojma, načini preuzimanja, instalacija i primjena