DriverPack Solution 17 - Program za automatsku instalaciju drivera

DriverPack Solution 17 je program za automatsku instalaciju drivera. Preuzima sa www.drp.su sajta. Program skenira hardvedrske komponente i automatski instalira ili nadograđuje potrebne drajvere čime pojednostavljuje kompletan proces instalacije potrebnih drivera bez pojedinačne instalacije svakog drivera sa CD-a ili preuzimanja sa interneta i naknadne instalacije. Sadrži bazu sa prekom milion drivera za veliki broj hardverskih komponenata različitih proizvođača. Ova baza drivera je čak i veća od baze koju koristi Windows Update i brže se nadograđuje novim verzijama drivera zbog češće kolaboracije za proizvođačima hardverskih komponenti. Bitno je napomenuti da je program siguran za korištenje jer ne sadrži viruse niti druge skrivene maliciozne programe. Jednostavan je za korištenje i ima pregledan grafički interface.


Neke od osnovnih karakteristika programa su:
  • Automatska instalacija potrebnih drivera u kratkom vremenskom periodu
  • Program je besplatan
  • Jednostavnost korištenja programa i preglednost interfejsa
  • Ušteda vremena, odnosno instalacija drivera bez korištenja CD-ova ili DVD-ova za svaku pojedinačnu komponentu
  • Podrška odnosno potpuna kompatibilnost sa svim verzijama operativnoh sistema (Windows XP, 7,8,10) bilo da se radi o 32-bitnim ili 64-bitnim verzijama
  • Nadogradnja postojećih drivera novim i posljednjim verzijama
  • Svi driveri za sve komponente na jednom DVD-u
  • Ne sadrži viruse ili neke druge maliciozne programe
U ovom primjeru ću koristiti ISO file (11 GB), odnosno kompletan program bez naknadnog preuzimanja sa interneta. Klikom na Download se prvo preuzima torrent file, 
a sa odgovarajućim programom se preuzima kompletan program.
Nakon pokretanja programa  
u Drivers kategoriji mogu se vidjeti nove verzije drivera za hardverske komponenete koje će se automacki instalirati klikom na Install automatically opciju nakon selekcije drivera.
Software kategorija sadrži preporučene programe za instalaciju. Označavanjem pojedinačnog ili svih programa i klikom na Install needed programs vrši se instalacija.
Security kategorija sadrši programe sa deinstalaciju. izborom odgovarajućeg programa i klikom na Remove unwanted software opciju vrši se deinstalacija instaliranih programa.
Diagnostics kategorija daje sumarni prikaz harverskih komponenata u računaru.

Comments

Popular posts from this blog

10 korisnih sistemskih alata u Windows operativnim sistemima

DriverPack Solution 13-Automacka instalacija drivera

Drajveri - Definiranje pojma, načini preuzimanja, instalacija i primjena