DriverPack Solution 13-Automacka instalacija drivera



DriverPack Solution 13 je program za automatsku instalaciju drivera. Preuzima sa www.drp.su sajta. Program skenira hardvedrske komponente i automatski instalira ili nadograđuje potrebne drajvere čime pojednostavljuje kompletan proces instalacije potrebnih drivera bez pojedinačne instalacije svakog drivera sa CD-a ili preuzimanja sa interneta i naknadne instalacije.

ScreenHunter_673 Jul. 06 13.43
DriverPack Solution 13 dolazi u dvije verzije:
  • DriverPack Solution 13 Lite – bez dodatnih softverskih alata. Skenira hardverske komponente, ali nudi opciju preuzimanja drajvera sa Interneta.
ScreenHunter_06 Feb. 05 10.55
  • DriverPack Solution 13 build for DVD – kompletna verzija programa koja instalira sve drajvere u offline modu.
ScreenHunter_07 Feb. 05 10.58
Neke od osnovnih karakteristika programa su:
  • Automatska instalacija potrebnih drivera u kratkom vremenskom periodu
  • Program je besplatan
  • Jednostavnost korištenja programa i preglednost interfejsa
  • Ušteda vremena, odnosno instalacija drivera bez korištenja CD-ova ili DVD-ova za svaku pojedinačnu komponentu
  • Podrška odnosno potpuna kompatibilnost sa svim verzijama operativnoh sistema (Windows XP, 7,8) bilo da se radi o 32-bitnim ili 64-bitnim verzijama
  • Nadogradnja postojećih drivera novim i posljednjim verzijama
  • Svi driveri za sve komponente na jednom DVD-u
Nakon instalacije i pokretanja program će automatski izvršiti skeniranje svih komponenti u računaru. Poslije završenog procesa skeniranja može se vidjeti koliko je novih drajvera ili nadogradnji postojećih drajvera potrebno da se instalira, kao i ostalih programa koje je potrebno instalirati.
ScreenHunter_674 Jul. 06 13.55U gornjem lijevom dijelu programa klikom na Add or Remove programs mogu se vidjeti svi instalirani programi, kao i sve nadogradnje koje su instalirane u operativnom sistemu. Klikom na Device Manager otvara se centralno mjesto odakle se vrši upravljanje svim hardverskim komponentama u sistemu. U donjem lijevom uglu programa klikom naUpdate Configurator vrši se podešavnje za koje komponente će se izvršiti update.
ScreenHunter_677 Jul. 06 19.46
Klikom na Update all otvare se Confirm Installation prozor u kojem se  mogu vidjeti svi drajveri koje je potrebno instalirati ili nadograditi sa novom verzijom, kao i dodatni programi za instalaciju. Programi su podijeljeni po kategorijama. Svaka kategorija sadrži određen broj programa. Programe i drajvere, koje ne želimo da se instaliraju, možemo da ne označimo.
ScreenHunter_675 Jul. 06 14.02
Klikom na Start Installation počinje proces instalacije potrebnih drajvera i označenih programa. Nakon završenog procesa instalacije drajveri za hardverske komponente su uspješno instalirani ili nadograđeni novom verzijom, a također i selekotvani programi su uspješno instalirani i spremni za upotrebu.
ScreenHunter_676 Jul. 06 14.27

Comments

Popular posts from this blog

10 korisnih sistemskih alata u Windows operativnim sistemima

Drajveri - Definiranje pojma, načini preuzimanja, instalacija i primjena